ALPEGO kivenhautaaja – viljelypohjan muokkaaja

Alpego kivenhautaaja vastakelajyrsimellä kyntö ja äestys hoituvat kaikki yhdellä ajokerralla.

Alpego kivenhautaajalla erityisesti nurmen lopetus on naurettavan helppoa. Vasten ajosuuntaa pyörivä vastakelajyrsin heittää jyrsittävän materiaalin kelan yli koneen takaosaan. Jyrsin kelan takana oleva seula tiputtaa isommat kappaleet kuten kivet ja mättäät alimmaiseksi ja maa-aines kevyempänä ja pienempänä jakeena lajittuu jyrsityn kaistan päälle. Seulan takana seuraa tasauslevy joka tasoittaa jyrsityn alueen. Lopuksi jyrä tiivistää ja tasaa loput epätasaisuudet jättäen jälkeensä valmiin kylvökuohkean alustan.

Kivenhautaajalla pystyt maksimoimaan kasvipeitteisyyden sekä säilyttämään maan kylvökosteuden ja ehkäisemään maan liiallista kuivumista.

Ainoastaan Alpego kelajyrsimissä, kivenhautaajissa ja vastakelajyrsimissä on käytössä patentoitu keskivoimansiirtorakenne. Voimansiirto on jyrsimen keskellä ja roottori on kahdessa osassa. Tämä rakenne vähentää roottoriin kohdistuvaa rasitusta.

Alpego kivenhautaajalla kivet ja mättäät painuvat jyrsityn kerroksen pohjaan ja kasvusto hautautuu yhdellä ajokerralla. Näin yhdistetään kyntö ja useita äestyskertoja yhteen työvaiheeseen. Tämä tuo tilalliselle ajan, polttoaineen ja rahan säästöä.

Vasten ajosuuntaa pyörivät jyrsinkelat lyövät maata irti alhaalta ylöspäin, joten maan tiivistyminen on hyvin vähäistä ellei peräti olematonta.

Alpego kivenhautaajat 3-4m työleveydellä voidaan varustaa APV:n piensiementen kylvölaitteella jolloin voit uusia nurmen tai kylvää kerääjäkasvin kerta-ajolla maanmuokkauksen yhteydessä

Alla yleisimpien kiinteärunkoisten mallien tekniset tiedot. Saatavilla on myös taittuvarunkoiset mallit aina 5m työleveyteen asti.

malli tehontarve hv työleveys mm työsyvyys mm terien lkm paino kg sis. haineväjyrä
IG300 85-170 2910 80-240 36+36 1634
IZ360 120-277 3630 80-250 42+42 2367
IZ400 130-277 4020 80-250 48+48 2475

 

 

 

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiakaspalaute: 

 

” Meillä on kasvinviljelytila, jolla viljelemme ohraa, syysvehnää, rypsiä, syysrypsiä- ja rapsia. Lisäksi noin puolet pinta-alasta on viherlannoitusnurmena. 

Hankimme Alpegon IG300 3 metrisen koneen huhtikuun 2019 puolivälissä, ja itse kaupanteko sujui kaikin puolin hyvin.

 

Koneella on tarkoitus valmistaa kylvöalusta suoraan viherlannoitusnurmesta syysrypsille- tai rapsille, sillä normaalilla suorakylvöllä tämä ei onnistu. Lisäksi koneen päälle lisätään pneumaattinen kylvölaite kylvön hoitamiseksi muokkauksen yhteydessä. 

 

Alpegolla muokattiin n. 2,5 ha vanhaa nurmea ja heti sen jälkeen siihen kylvettiin täyskiekkokoneella kevätrypsi. Traktorina meillä on New Holland TM165. Se ottaa kaikki tehot kun maa oli aika kosteaa, tarttuvaa vanhaa viherlannoitusnurmea.

 

Ajonopeus oli noin 5-6km/h ja muokatun kerroksen paksuus 10-11cm.

Kylvö sujui hyvin ja kone vaikuttaa positiivisessa mielessä perusyksinkertaiselta käyttää. ”

 

-Jarmo, Saarijärvi

 

 

katso lisätietoja:

www.alpego.com