ALPEGO kivenhautaaja – viljelypohjan muokkaaja

Alpego kivenhautaaja vastakelajyrsimellä kyntö ja äestys hoituvat kaikki yhdellä ajokerralla.

Alpego kivenhautaajalla erityisesti nurmen lopetus on naurettavan helppoa. Vasten ajosuuntaa pyörivä vastakelajyrsin heittää jyrsittävän materiaalin kelan yli koneen takaosaan. Jyrsin kelan takana oleva seula tiputtaa isommat kappaleet kuten kivet ja mättäät alimmaiseksi ja maa-aines kevyempänä ja pienempänä jakeena lajittuu jyrsityn kaistan päälle. Seulan takana seuraa tasauslevy joka tasoittaa jyrsityn alueen. Lopuksi jyrä tiivistää ja tasaa loput epätasaisuudet jättäen jälkeensä valmiin kylvökuohkean alustan.

Kivenhautaajalla pystyt maksimoimaan kasvipeitteisyyden sekä säilyttämään maan kylvökosteuden ja ehkäisemään maan liiallista kuivumista.

Ainoastaan Alpego kelajyrsimissä, kivenhautaajissa ja vastakelajyrsimissä on käytössä patentoitu keskivoimansiirtorakenne. Voimansiirto on jyrsimen keskellä ja roottori on kahdessa osassa. Tämä rakenne vähentää roottoriin kohdistuvaa rasitusta.

Alpego kivenhautaajalla kivet ja mättäät painuvat jyrsityn kerroksen pohjaan ja kasvusto hautautuu yhdellä ajokerralla. Näin yhdistetään kyntö ja useita äestyskertoja yhteen työvaiheeseen. Tämä tuo tilalliselle ajan, polttoaineen ja rahan säästöä.

Vasten ajosuuntaa pyörivät jyrsinkelat lyövät maata irti alhaalta ylöspäin, joten maan tiivistyminen on hyvin vähäistä ellei peräti olematonta.

Alpego kivenhautaajat 3-4m työleveydellä voidaan varustaa APV:n piensiementen kylvölaitteella jolloin voit uusia nurmen tai kylvää kerääjäkasvin kerta-ajolla maanmuokkauksen yhteydessä

Alla yleisimpien kiinteärunkoisten mallien tekniset tiedot. Saatavilla on myös taittuvarunkoiset mallit aina 7,2m työleveyteen asti.

malli tehontarve hv työleveys mm työsyvyys mm terien lkm paino kg sis. haineväjyrä
IG300 100-170 2910 80-240 36+36 1635
IZ360 150-280 3635 80-250 42+42 2450
IZ400 160-280 4020 80-250 48+48 2570

 

Lisätietoja valmistajan sivuilta englanniksi:

Alpego IG-sarja

Alpego IZ-sarja

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Alpego kivenhautaajan käyttäjäkokemuksia:

 

Kivenhautaaja hankittiin muokkauskoneeksi nurmen uusintaa ajatellen ja tulokset ovat olleet odotetunlaisia. Muut muokkausvälineet on myyty pois ja kaikki nurmen lopetus tehdään kivenhautaajalla. Aikataulutus on helppoa, kun ei tarvitse ajatella monen muokkauskoneen logistiikkaa. Polttoainetta kivenhautaajan kanssa säästyy omien kokeiden perusteella noin 3-5 L/ha, verrattuna kyntöön ja kahteen tai kolmeen äestyskertaan.

-IZ400, vuoden kokemus koneesta

 

Kivenhautaaja hankittiin kylvömuokkauksen tekoon, sekä huonosti onnistuneen kynnöksen korjaamiseen. Kone on helppokäyttöinen ja aikaa, työvoimaa, sekä polttoainetta säästävä, kun sillä saa kerta-ajolla kylvövalmista maata.

-IZ400, kolmen vuoden kokemus koneesta

 

Kone hankittiin nurmen lopettamista ajatellen, mutta myöhemmin sen päälle asennettiin piensiemenkylvölaite rypsin kylvämistä varten. Sääongelmat pienenivät huomattavasti, kun saa yhdellä ajokerralla muokattua ja kylvettyä syysrypsin. Ei tarvitse toivoa hyviä kelejä muokkausten ja kylvön välillä, vaan hyvällä säällä saa kylvettyä yhdellä ajolla rypsit maahan.

-IZ360, kolmen vuoden kokemus koneesta

 

Kivenhautaajasta kiinnostuttiin nimenomaan nimensä perusteella, että saataisiin pienemmät kivet piilotettua pinnalta nurmia lopettaessa ja kylvöpohjaa tehtäessä. Kone jättää maan erittäin kuohkeaksi ja piilottaa ongelmalliset, noin 10 cm halkaisijan kivet muokkauskerroksen pohjalle, missä ne ovat vähemmän haittana. Työtulos kolmen metrin kivenhautaajan kanssa on suurinpiirtein sama, kuin nelisiipisillä paluuauroilla, joten aikaa säästyy huomattavasti ja ylimääräiset ajokerrat jäävät pois.

-IG300, viiden vuoden kokemus koneesta

 

 

Saatat myös pitää...